Egy finom és egészséges leves... ezt ettük. SÁRGARÉPA-KRÉMLEVES Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 1,5 liter zöldség leveskockából főzött leveslé, 3 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, só, cukor, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája. Elkészítés: A finomra reszelt sárgarépát vajon megpároljuk. Párolás közben gyakran kevergetjük, és kevés sóval, cukorral ízesítjük. Apránként leveslét adunk hozzá, hogy ne égjen le. Amikor megpuhul, liszttel megszórjuk, felöntjük leveslével és kiforraljuk. Átpasszírozzuk, visszatesszük a tűzre, majd folyamatos kevergetés közben felforraljuk. A tejszínt tojássárgájával elkeverjük, habverővel kevergetve a leveshez adjuk, de már nem forraljuk. Levesbetétként laskára vágott sárgarépát, vagy fokhagymás pirítós kockákat adhatunk hozzá. Jó tanács: Sűrítési trükk: A lisztszórás egyfajta sűrítési módszer. A lisztet általában zsírjára lesütött húsokra vagy zöldségekre szórjuk, majd addig kevergetjük, míg a liszt kissé megpirul, és nyers ízét elveszíti. A lisztérzékenyek sűrítőanyagként főtt, áttört burgonyát adjanak az ételekhez.
Próbáld ki Te is! Jó étvágyat kívánok hozzá!